Szolgáltatások

Szerszámgyártás

Egyik fő tevékenységünk a szerszámgyártás, szerszámtervezés, továbbá egyedi és speciális szerszámalkatrészek gyártása.

Komplex megoldást adunk a professzionális szerszám tervezéstől nagy precizitású szerszámgyártásig. Minden típusú gyártószerszám elkészítését vállaljuk, legyen az hidegalakító vagy melegalakító szerszám, műanyag fröccsöntő, fúvó szerszám, alumínium nyomásos öntőszerszám elsősorban kisebb méretű és súlyú szerszámig.

Cégünk életében ma is jelentős és fontos szerepet tölt be szerszámgyártás. Fontosnak tartjuk a folyamatos fejlesztést, új ismeretek elsajátítását, a legkorszerűbb eljárások használatát.

Tevékenységünk nem csak a tervezésre és a gyártásra terjed ki, hanem az ehhez tartozó szolgáltatásokra is nagy hangsúlyt fektet. Ennek keretében terméktervezési- és fejlesztési, valamint technológiai tanácsadással állunk Vevőink rendelkezésére.

 

TERVEZÉS

A megrendelőtől kapott specifikációk, mintadarabok és 2D-s rajzok, vagy 3D-s modellek alapján végezzük a tervezést. A végleges gyártási dokumentáció igazodik az ügyfelek speciális formai, tartalmi, műszaki igényeihez is, ezáltal is biztosítva a későbbi problémamentes gyártást.

... tervező szoftvereket használunk, a következő formátumokban tudunk adatokat fogadni:

  • .dwg
  • .dxf
  • .igs (IGES)
  • .stp (STEP)
  • .x_t (PARASOLID)
  • .prt (ProEngineer)

 

GYÁRTÁS

 


Nem csak komplett szerszámokat, hanem szerszámalkatrészeket is készítünk, melyekkel a korábban gyártott szerszámok esetleges módosítási igényei, vagy a felújítások költséghatékonyan kivitelezhetők.


Gyártunk különféle készülékeket is, melyeket az ipar számos területén használnak fel. (pl. különféle megmunkálásokhoz, munkadarab pozicionáláshoz, befogáshoz készülékek, ellenőrző készülékek, sablonok, stb..)

A CAD/CAM rendszerrel hálózatban lévő CNC megmunkálógépeink, numerikus vezérlésű és hagyományos gépeink, továbbá szakembereink tudása biztosítja a nagypontosságú és minőségi szerszámok gyártását. CNC vezérlésű megmunkálóközpontjaink, huzal-szikraforgácsológépeink, tömbös szikraforgácsológépeink segítségével kis- és nagyméretű szerszámelemek egyaránt nagy pontossággal megmunkálhatók.

Legfontosabb megmunkálógépeink a következők:

  • Milltronics RW15 megunkálóközpont CNC függőleges megmunkáló központ, Esprit CAM szoftverrel
  • fúrógépek, menetelő fúró
  • egyetemes esztergagépek, marógépek (mérőlécezve)

Ellenőrzött minőségű, műbizonylattal ellátott alapanyagokból dolgozunk, melyeket neves, megbízható beszállítóktól vásárolunk.

A szerszámokba - a konstrukciótól függően - szabványos elemeket,  építünk be.

A konstrukciótól függően, az előírt szerszámelemek hőkezelését megbízható partnereinkkel végeztetjük.


Természetesen minden általunk készített szerszámra és készülékre, alkatrészre garanciát vállalunk. A garanciális feltételek még a tervezési fázis előtt a Megrendelővel egyeztetésre kerülnek, így az esetleges speciális igények szerint történhet az anyagválasztás és a konstrukciós kialakítás is.

 

Karbantartás és javítás

Igény esetén el tudjuk végezni meglévő szerszámok felújítását és cserealkatrészek gyártását is.

Vállaljuk különféle gyártószerszámok eseti és folyamatos javítását, karbantartását, melyet minden esetben állapotfelmérés és részletes árajánlat előz meg. Szakembereink az idegen szerszámokon is ugyanolyan szakértelemmel és megbízhatósággal végzik el a karbantartásokat és a javításokat, mint a saját gyártású szerszámok esetén.
AJÁNLATKÉRÉS* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


* Munka jellege:
!
!
!
!
!


!

CAPTCHA
« Vissza az előző oldalra!
PROGÉP TIM KFT. - Magyar